Referencia képek
Szolgáltatások
Elérhetőség
Kerttervek
Kezdőlap
Kezdőlap >> Kertépítés, kerttervezés
 
Szolgáltatásaink képekben:
Kertépítés | Füvesítés | Pálmák | Kerti dekoráció | Öntözés | Kertburkolatok
  Kertépítés, kerttervezés

Röviden a kertépítésről, kerttervezésről

Kerttervezéstől a kivitelezésig vállaljuk kertjének kialakítását. Az időpont egyeztetés után felmérjük a területet, majd egy megbeszélés során egyeztetünk néhány fő szempontot. Ez alapján elkészítjük a kertépítési árajánlatot és egy újbóli megbeszélésen egyeztetjük a kívánt igényeket is. Olyan szempontokat kell itt figyelembe venni például, hogy ki hogyan szeretné használni kertjét, mennyi ideje lesz a kertápolásra a későbbiekben, stb.

Ha felkeltettük érdeklődését, várjuk jelentkezését az elérhetőség menüpontnál vagy a következő telefonszámon: Spiegel Ákos: 06-30/530-62-52

Tekintse meg a képeinket, videóinkat.

Kertépítés
Kertépítés
Kertépítés
Kertépítés
Kerttervezés
Kerttervezés
Kerttervezés
Kerttervezés
Falusi kert
Vidéki kert
Magyar kert
Magyar kert
Gólya a kertben
Kerti virág
Kerti világítás
Kerti vályú

Kerttervezés

Kerttervezéshez nagyon fontos egy alapos felmérés a terület bejárásával együtt. Közben a kialakítandó kerttel kapcsolatos fontos kérdéseket is meg kell beszélni. Mielőtt megtörténne ez a felmérés, érdemes elgondolkodnunk azon, hogy pontosan mire szeretnénk majd kertünket használni. Sütögetésre, sportra, pihenésre vagy esetleg mindhárom. Tudnunk kell, hogy a kert nem erdő, ezért úgy kell kialakítanunk, hogy minél könnyebben ápolható legyen, ami örömöt jelent majd és nem egy folyamatos gyötrődést.

Felmérés képek

Készítette: Spiegel Ákos

Tereprendezés

Fontos a meglévő értékes növényzet megmentése, áttelepítéssel. Ha már tudjuk ezeknek a növényeknek a végleges helyét, próbáljuk meg minél nagyobb földegységgel átültetni, hogy a lehető legnagyobb esélye legyen a túlélésre.

Átültetés mellett folyamatosan zajlik a terület takarítása és vele a növényzet szelektálása. Vannak növények, amiket nem kell átültetni, mert jó helyen vannak. Ezek a hagyásnövények, amiket érdemes ritkítani, gyéríteni, metszéssel rendezni.

Növénytelepítés

Mikor megvagyunk a terület tisztításával, és látjuk már, hogy pontosan mi az, amit meghagytunk a régi és egészséges növényállományból, akkor a kertterv alapján kiválaszthatjuk és megvásárolhatjuk a telepítendő növényzetet. Itt figyelnünk kell a szakmai dolgokra, hogy hosszútávon jól működhessen kertünk egyensúlya. Következő lépés a beszerzett növények elrendezése, persze itt is követjük a tervet, de apróbb módosítások még ültetés alatt is szükségesek, hiszen a kertterv egy kiindulópont. Ezért, hogy minden passzoljon improvizálnunk is muszáj, ezzel még igen sok értéket adhatunk a kialakításra váró kerthez.

Fenyőkéreg terítése

A folyamatos terepegyengetés mellett kialakult a díszkert növényzete, a fenyőkéreg terítése következik, amit megfelelő vastagságban érdemes teríteni, hogy elérjük a kívánt állapotot.

Füvesítés - gyepszőnyeggel

A reggeli fagyok után kezdhetjük a füvesítést, amit most gyepszőnyeggel végzünk. Érdekesség, hogy még a déli órákban is deres volt a kitekert gyep, ami a fűnek nem, de sajnos az éppen virágzó növényeknek kárt okozott.

Kialakított kert képek

A frissen elkészült kertre eleinte jobban oda kell figyelnünk. Főleg a kerti öntözésre, hogy gyorsan gyökeresedni tudjon a gyep és a telepített növényzet. Ilyenkor a feleslegesnek tűnő kérdések is fontosak lehetnek, ezért ügyelni kell a folyamatos konzultációra. Szívesen segítünk ebben is, mert nekünk is fontos a kert hosszútávú hatékony működése. Így szép, használható és könnyen ápolható marad.

Ilyen volt
Ilyen lett


Ilyen volt
Ilyen lett

Magyarország Legszebb Kertje 2012 - SD Kert

Legújabb videóinkat megtalálhatja a videó csatornánkon.

Indoklás: A zsűri nagyon értékelte Éva kertjében, hogy szinte profi minőségű a kivitelezés, színes, bátran változatos, mégis harmonikus és használható. Érezhető benne a tudatosság.

Egy kert szerintünk akkor szép, ha dús hatást kelt, a növények egységet alkotnak, még akkor is, ha teljesen különbözőek. Szépen burkoltak az utak, vannak a gyerekeknek hasznos nagy gyepes terek, relaxáló sarok. Míg a falakat, szomszédokat és az utcafrontokat takaró örökzöld növényfalak tanúskodnak az ésszerűségről. A kertben szépen, igényesen kialakított tó is van, ami jelképként és a valóságban is élettel tölti meg a teret. A csobogóhoz és a tó partján használt kövek elrendezése és mennyisége nem túlzó és természetes hatású. A tópartokon 4-5 különböző fajta virágzó évelő, vagy levele színét változtató cserje egész évben vidám hangulatot teremt. Szintén kedves számunkra, ha dézsás növényeket látunk a kertben. A mediterrán növények télen nem tarthatóak kint, nyáron viszont különlegesen szépek lehetnek, főleg akkor, ha igényes növénytartóba vannak ültetve.

Ebben a kertben biztosan mindenki nagyon otthon érzi magát. Gratulálunk!


Ajánlott cikk
  Kertünk, a nyugalom szigete
Cikk

További cikkeket találhat a kezdőlapunkon, illetve a következő oldalakon: Csináld magad kertépítés, Mediterrán kertépítés

További kertépítési szolgáltatásokat, képeket találhat a kertépítés archívumban.


Fényképalbumok

Utoljára frissítve: 2018-03-11

Írta: Spiegel Ákos
Fotók: Spiegel Ákos


 
SD KERT, kertépítés, kertépítő, kert, kertek, tanácsok, referenciák, szép kerti képek, egyszerű vonalak, modern kert stílus, kerti ötletek
Spiegel Ákos - Kertépítés [ Telefon: 06 30 530 62 52 ]
> Lap tetejére <
Minden jog fenntartva. A képeket szerzői jogok védik, felhasználásuk csak engedéllyel lehetséges.